News

.......

Prof. dr. ing. Diana BROBOANĂ

3 iunie 1958 – 27 decembrie 2023

 

Cu profundă tristețe, vă anunțăm că prietena și colega noastră Diana BROBOANĂ s-a stins din viață astăzi, 27 decembrie 2023, la vârsta de 65 de ani.

Diana BROBOANĂ a dăruit 38 de ani din viață carierei didactice, din care peste 32 de ani în cadrul Departamentului de Hidraulică, Mașini Hidraulice și Ingineria Mediului (DHMHIM), de la Facultatea de Energetică a Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București (UNSTPB).

În 1982 a obținut diploma de inginer la Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini, a Institutului Politehnic București - actualmente UNSTPB. În 2001, a obținut titlul de doctor inginer în cadrul aceleiași universități.

A lucrat în perioada 1982-1985 în proiectare, la Institutul de Reactori Nucleari Energetici de la Măgurele, apoi a predat discipline tehnice în calitate de cadru didactic la Liceul ”Gheorghe Lazăr” din București. Din februarie 1991, a devenit asistent universitar în cadrul DHMHIM din POLITEHNICA București, ocupând succesiv toate funcțiile didactice, până la cea de profesor universitar.

În cadrul activității sale didactice din POLITEHNICA București, a predat ore de curs și aplicații la diferite discipline din statul de funcții al departamentului, însă a fost în mod constant titulara disciplinei ”Mecanica fluidelor” pentru foarte multe generații de studenți de la Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, facultate la care a fost aleasă și membru al Consiliului Profesoral. A fost responsabila Laboratorului ”CFD – Strat limită” din DHMHIM (sala ELa 221).

De peste 21 de ani, și-a derulat activitatea de cercetare științifică în cadrul Grupului REOROM, activitate concretizată prin publicare de cărți științifice (dintre care se remarcă ”Mecanica fluidelor cu FLUENT”, volumele II și III), prin publicarea a peste 50 de articole științifice (dintre care 23 indexate WOS), respectiv prin coordonare de granturi și/sau participare ca membru în echipă la granturi de cercetare câștigate prin competiție.

Membru fondator al Societății Române de Reologie (din 2009), membru al Societății Franceze de Reologie (din 2003), profesor invitat în Franța în 2005 (INP Grenoble) și în Germania în 2007 (Deutsches Kunststoff  Institut, Darmstadt și Max Plank Institut for Polymer Research, Mainz), organizator de manifestări științifice naționale și internaționale, respectiv editor de proceedings sunt doar câteva dintre exemplele care demonstrează recunoașterea și impactul activității sale.

Diana BROBOANĂ va dăinui în gândurile noastre!.

Dumnezeu să o odihnească în pace! 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com